Malgrat de Mar

Malgrat s'afegeix a les crítiques al Govern pels canvis del PIRMI.

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'alcaldessa de Malgrat de Mar ha criticat durament la forma en què s'han fet els canvis i la política de retallades del Govern. (Maresme360.cat 6.9.11)

Conxita Campoy.
Conxita Campoy.

 

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC) s'ha afegit a l'allau de crítiques que en les darreres setmanes ha rebut el Govern de la Generalitat pels canvis introduïts en la renda mínima d'inserció.

Campoy ha expressat el seu malestar amb el Govern ja que considera que ha fet els canvis “malament i amb nocturnitat i alevosia”. L'alcaldessa de Malgrat ha criticat que els canvis s'hagin fet en el mes d'agost, “sense avisar als consistoris i amb la majoria del personal municipal de vacances”.

Conxita Campoy ha explicat a maresme360 que comparteix l'opinió que el sistema s'havia de revisar “però hi ha molts mecanismes per fer-ho”. En aquest sentit Campoy diu que el Govern té les eines per poder comprovar si les persones receptores de les ajudes encara viuen al domicili que van declarar en el moment de sol·licitar l'ajuda. Tot i així ha ofert la col·laboració del consistori malgratenc per portar a terme aquesta tasca.

A més, Campoy també creu que les revisions s'haurien de fer amb una quantitat més petita d'expedients per “no provocar el col·lapse que s'ha viscut a tot Catalunya”. D'altra banda l'alcaldessa ha criticat durament les polítiques de retallades que està duent a terme el Govern, al que ha acusat de crear “alarmisme” entre la població amb les referències a la mala gestió del tripartit i del govern de Madrid.

Campoy ha confirmat que a Malgrat de Mar hi ha hagut persones que no han cobrat l'ajuda de la renda mínima d'inserció en el mes d'agost i que, en alguns casos, el consistori ha intervingut donat-los l'ajuda necessària.

Josep Lluís Vidal